Skócia

Iskolánk
2018. július 5-9 között kirándulást szervez Skóciába. A varázslatos tájakon átívelő túra részletei 

ide kattintva olvashatók

Ne maradj le!

 

Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Ginmázium és Kollégium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Iskola telefonszám:

+36 36-324-808

Kollégium telefonszám:

+36 36-410-573

 

OM azonosító: 031 598

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

Igazgató:

Gönczi Sándor

 

Igazgatóhelyettesek:

Árvai Hilda

Nagyné Barczai Tünde

 

Kollégiumvezető:

Dudás Mátyásné

2017. december 20-án immár tizenkettedik alkalommal rendeztünk karácsonyi jótékonysági műsort a Szilágyi Erzsébet Gimnázium- és Kollégiumban, melynek célja idén is az volt, hogy határon túli magyar gyermekeket, diákokat segítsünk az összegyűjtött pénzzel.

A műsor szereplői iskolánk diákjai és az ő zenei, illetve táncpartnereik voltak. Az adomány a diákok és tanárok önkéntes összegű „belépőjéből” gyűlt össze.

2005-ben csángóföldi magyar iskola építéséhez járultunk hozzá téglajegyek vásárlásával. 2006-ban az első műsor bevételével Böjte Csaba dévai szeretetotthonát támogattuk.2007 karácsonyán a Ferences Misszió Alapítványon keresztül Kárpátaljára küldtük az adományt, 2008-ban a Rákóczi Szövetség közvetítésével a Felvidékre. 2009-ben a délvidéki Nagybecskereken támogattunk egy alapítványt, amely a délvidéki magyar oktatás ügyét szolgálja. 2010-ben „zárult”, illetve újraindult a kör: ahhoz járultunk hozzá, hogy a csángóföldi Magyarfalván, Eger egyik testvértelepülésén élő magyar gyermekek a gyimesközéploki magyar iskolában tanulhassanak. 2011-ben a kárpátaljai Kaszonyi Középiskolát segítettük. A 2012-es rendezvény bevétele újra Erdélybe került: egy kicsi székelyföldi falu, Pálpataka magyar iskolájába. 2013-tól – tekintettel a terület különösen nehéz helyzetére – kárpátaljai magyar iskolákat támogattunk: abban az évben a Beregszászi 6-os Számú Általános Iskolát; 2014-ben és 2015-ben Nevetlenfalu iskoláját. Tavaly tíz év után ismét Böjte Csaba áldozatos munkáját segítettük: a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyimesbükki Gyermekotthonába juttattuk el műsorunk „bevételét”.

Az idén visszatértünk Kárpátaljára, hogy erőnkhöz mérten támogassuk a nyelvtörvény miatt újra különösen nehéz helyzetbe került ott élő magyarságot. A ráti Szent Mihály Gyermekotthonba kerül majd az adomány: az idén összegyűlt félmillió Ft.

Örvendetes, hogy amióta elkezdtük szervezni ezeket a műsorokat, minden évben egyre több diák jelentkezik, hogy szereplésével segítse azt, hogy segíthessünk. Így ebben az évben is hallgattunk mesét, voltak versek, megszólaltak hangszerek, felcsendült a tiszta énekszó, és megpördültek a táncosok is a színpadon.

Köszönet a szereplőknek az önzetlen szereplésért, a technikai stábnak a gondos háttérmunkáért, a közönségnek a nagylelkű adományozásért.

Keresés a cikkekben

Nyolcadikosoknak!

 

Iskolai közösségi szolgálat

Közelgő események

január 19.

AJTP felvételi

január 20.

Központi felvételi – írásbeli

január 26.

Első félév vége

február 1.

Szülői értekezlet

február 8.

Általános iskolások írásbeli eredményeinek kiértesítése

február 9.

AJTP értesítés

február 10.

Alapítványi bál

 

Hasznos linkek

Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó iskola

 

 

 

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.