2017. december 20-án immár tizenkettedik alkalommal rendeztünk karácsonyi jótékonysági műsort a Szilágyi Erzsébet Gimnázium- és Kollégiumban, melynek célja idén is az volt, hogy határon túli magyar gyermekeket, diákokat segítsünk az összegyűjtött pénzzel.

A műsor szereplői iskolánk diákjai és az ő zenei, illetve táncpartnereik voltak. Az adomány a diákok és tanárok önkéntes összegű „belépőjéből” gyűlt össze.

2005-ben csángóföldi magyar iskola építéséhez járultunk hozzá téglajegyek vásárlásával. 2006-ban az első műsor bevételével Böjte Csaba dévai szeretetotthonát támogattuk.2007 karácsonyán a Ferences Misszió Alapítványon keresztül Kárpátaljára küldtük az adományt, 2008-ban a Rákóczi Szövetség közvetítésével a Felvidékre. 2009-ben a délvidéki Nagybecskereken támogattunk egy alapítványt, amely a délvidéki magyar oktatás ügyét szolgálja. 2010-ben „zárult”, illetve újraindult a kör: ahhoz járultunk hozzá, hogy a csángóföldi Magyarfalván, Eger egyik testvértelepülésén élő magyar gyermekek a gyimesközéploki magyar iskolában tanulhassanak. 2011-ben a kárpátaljai Kaszonyi Középiskolát segítettük. A 2012-es rendezvény bevétele újra Erdélybe került: egy kicsi székelyföldi falu, Pálpataka magyar iskolájába. 2013-tól – tekintettel a terület különösen nehéz helyzetére – kárpátaljai magyar iskolákat támogattunk: abban az évben a Beregszászi 6-os Számú Általános Iskolát; 2014-ben és 2015-ben Nevetlenfalu iskoláját. Tavaly tíz év után ismét Böjte Csaba áldozatos munkáját segítettük: a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyimesbükki Gyermekotthonába juttattuk el műsorunk „bevételét”.

Az idén visszatértünk Kárpátaljára, hogy erőnkhöz mérten támogassuk a nyelvtörvény miatt újra különösen nehéz helyzetbe került ott élő magyarságot. A ráti Szent Mihály Gyermekotthonba kerül majd az adomány: az idén összegyűlt félmillió Ft.

Örvendetes, hogy amióta elkezdtük szervezni ezeket a műsorokat, minden évben egyre több diák jelentkezik, hogy szereplésével segítse azt, hogy segíthessünk. Így ebben az évben is hallgattunk mesét, voltak versek, megszólaltak hangszerek, felcsendült a tiszta énekszó, és megpördültek a táncosok is a színpadon.

Köszönet a szereplőknek az önzetlen szereplésért, a technikai stábnak a gondos háttérmunkáért, a közönségnek a nagylelkű adományozásért.

Keresés a cikkekben

Nyolcadikosoknak!

 

Iskolai közösségi szolgálat

Közelgő események

szeptember 28.

Gólyabál

október 5.

Aradi vértanúk - megemlékezés

október 13.

szombat, tanítás nélküli munkanap

október 16.

Nyílt nap

október 19.

1956-os forradalom és szabadságharc – ünnepi műsor

október 27-november 4.

Őszi szünet

november 16.

Erzsébet-nap

november 21.

Nyílt nap

Hasznos linkek

Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó iskola

 

 

 

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.