Skócia

Iskolánk
2018. július 5-9 között kirándulást szervez Skóciába. A varázslatos tájakon átívelő túra részletei 

ide kattintva olvashatók

Ne maradj le!

 

Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Ginmázium és Kollégium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Iskola telefonszám:

+36 36-324-808

Kollégium telefonszám:

+36 36-410-573

 

OM azonosító: 031 598

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

Igazgató:

Gönczi Sándor

 

Igazgatóhelyettesek:

Árvai Hilda

Nagyné Barczai Tünde

 

Kollégiumvezető:

Dudás Mátyásné

Augusztus 22-én 10 órakor a 9. évfolyam az autóbusz pályaudvaron gyülekezett, hogy elinduljunk Nagyvisnyóra. Az erdei táborba megérkezve mindenki elfoglalta a saját szobáját, természetesen nem ismeretségi alapon, hiszen azért mentünk, hogy már itt barátkozzunk, és megismerjük leendő osztálytársainkat. Hamar az is kiderült, kis csapatokba leszünk osztva, és megtudhattuk: ki melyik csapatot erősíti.


Először közös bemelegítéssel, énekléssel és tánccal kezdtünk. Utána a leghangosabb csapat mehetett is ebédelni. Az ebédlő elég kicsi volt, így sokszor közelharcot kellet vívni az éhesebbeknek, de legalább közben is ismerkedtünk.
Ebéd után pihenhettünk egy kicsit, majd csapatversenyekre került sor. Volt mindenféle érdekes és vicces feladat, csapatindulókat kellett írni, ötletes rajzokat készíteni. Minél hangosabb és aktívabb volt az ember, annál több pontot kapott. A lebonyolításban rész vevő felsőbb évesek gondoskodtak a jó hangulatról, és arról, hogy „ez legyen életünk 3 legboldogabb napja".
Este szabadfoglalkozás és kötetlen beszélgetés, vagy - aki még nem volt fáradt - disco közül válaszhattunk. Nagy kalandnak ígérkezett a közös zuhanyzóban a szabad helyek vadászata is.
Másnap reggeli tornával kezdtük a napot, majd elmentünk túrázni az erdőbe. A túra közben mindenféle csapatindulót kellett kitalálni, hangosan elkiabálni. Délután ismét játékos csapatversenyekre került sor. Este minden csoport előadta az előző nap kihúzott színdarabját, majd éjfélig tartó táncolás következett.
Az utolsó nap reggelén volt tánc, bemelegítés, futás és természetesen a kiabálás sem maradhatott el. Reggeli után következett a tábor egyik legizgalmasabb része az eredményhirdetés. A gólyatábort a fehér csapat nyerte, az osztálytermükbe kerülhetett a vándorzászló. Ezenkívül a szervező diákok kiosztottak még rengeteg oklevelet is. A csapatvezetőktől mindenki kapott egy kis batyut, amiben volt egy szög (SZEG), gumicukor béka (gólyaeledel) és a tökmag elsőéveseket jelképező szotyi.
Úgy gondolom, hogy nagyon jól szervezett, vidám volt a gólyatábor, mindenki fáradtan, de pozitív élményekkel tért haza. Egy nagy SZEG-es társaságként jöttünk el, akik ott kovácsolódtunk össze.

Lovász Petra 9.a