Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Gönczi Sándor
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek: Árvai Hilda,
Nagyné Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

Igazgató: Gönczi Sándor

Híreink RSS csatornán

„Segíts, hogy segíthessünk!”

A Szilágyiban 2005 óta hagyomány, hogy minden év decemberében adománnyal támogatjuk az államhatárainkon kívül élő magyar gyermekeket, fiatalokat – kifejezve, erősítve ezzel nemzeti összetartozásunkat is. Az adományok sokszor a nehéz megélhetési körülményeken enyhítenek kicsit, sokszor a magyar nyelvű oktatást segítik – van, amikor ez a két tényező össze is fonódik. Küldtünk már adományt Felvidékre (Szlovákia), Kárpátaljára (Ukrajna), Erdélybe (Románia), a Csángóföld moldvai részére (Románia) és Délvidékre (Szerbia) is. Segítettünk iskolát, gyermekotthont, magyar oktatási programot, gyermekétkeztetést, iskolabusz működését.

Bővebben...

A Szilágyiban 2018. novemberében rendeztük a Tudományok hete programsoroztatot. Sok érdekes előadást hallgathattunk végig, itt egy rövid összefoglaló olvasható.

 

 

Bővebben...

A Magyar Tudományos Akadémia meghívására 2018.11.09-én huszonöt szerencsés szilágyis diák - köztük én is - ellátogathatott a magyar tudományos élet fellegvárába.

Bővebben...

Az Erzsébet-napi rendezvényekhez kapcsolódóan immár ötödik alkalommal rendezte meg iskolánk a Gál Ildikó tanárnő által útjára indított szavalóversenyt. Nagyné Barczai Tünde igazgatóhelyettes asszony köszöntőjét követően egy író-olvasó találkozóra került sor, melynek keretében Anga Mária és Györffy Réka írónőkkel beszélgettünk többek között irodalomról, az alkotás folyamatáról és még sok egyéb érdekes dologról. A beszélgetést követő városi szintű versenyen 24 diák mérte össze a tudását. Gimnáziumunk névadójára emlékezve olyan műveket adtak elő, melyek vagy női szerzők tollából származtak, vagy pedig nőről vagy nőhöz szóltak.

Bővebben...

Tisztelt Szülők! Kedves Szilágyisok!

Erzsébet-naphoz közeledve névadónk, Szilágyi Erzsébet – a neves történelmi személy – tiszteletére 2018. november 14-16. között ünnepi programsorozatot szervezünk. Ennek keretében az alábbi programokat tekinthetik meg az érdeklődők:

Bővebben...