Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Rázsi Botond
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek:
Árvai Hilda,
Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

Híreink RSS csatornán

A MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) oldalán megjelent az a kisfilm-sorozat, amely az AJTP elindulásának 20. évfordulója alkalmából készült. Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium - mint a program egyik alapító és mind a mai napig meghatározó - intézménye képviseletében Suha Tamás (2007-ben végzett AJTP-s diákunk) és Antal Andrea tanárnő, programkoordinátor fogalmazzák meg a program értékeit a film 2. részében.
A filmeket ide kattinva tekinthetik meg.

AJTP Országos Irodalmi Verseny: változás
Az Arany János Tehetséggondozó Program 2020. március 19-21.-re meghirdetett XIX. Országos Irodalmi Versenyét elhalasztjuk. Az új időpontról minden intézménynek időben küldünk majd tájékoztatást, természetesen módot adunk a jelentkezések módosítására, új jelentkezésekre is.

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium szervezésében 2020. március 2-án, Arany János születésnapján méltó helyszínen, a Petőfi Irodalmi Múzeumban sikeresen lezajlott az Arany János Tehetséggondozó Program 20 éves jubileuma alkalmából 6. és 7. osztályos kisdiákok számára meghirdetett „Mint ha pásztortűz ég…” országos versmondó verseny döntője.

A zsűri tagjai az Arany-program egykori diákjai voltak: Kádár Szabolcs János és Nagy Róbert színművészek, Sípos Anna producer.

Gratulálunk a résztvevőknek és a helyezetteknek!

Bővebben ...

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium- és Kollégiumban február 5-én rendeztük meg az Arany János Tehetséggondozó Program 20 éves jubileuma alkalmából a "Mint ha pásztortűz ég.." című versmondó versenyt 6-7. osztályos diákok számára. Nagy élmény volt hallgatni a tanulókat, akik a Toldiból adtak elő néhány szabadon választott versszakot. Az országos döntő - szintén a Szilágyi szervezésében - március 2-án, Arany János születésnapján a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz Budapesten, erre az egri verseny I. és II. helyezettje kapott meghívást. Gratulálunk nekik és minden versmondónak, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját.

A helyezettek:

Bővebben ...

Kedves Kolléga! A Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium az idén is megrendezi az Arany János Program irodalmi versenyét 2020. március 19-20-21-én. A versenyre a 9.AJTP, 9. és 10. és 11. évfolyamra járó diákokat várjuk (tehát azokat, akik tanulmányaikat az AJTP-ben 2019-ben, 2018-ban, 2017-ben, illetve 2016-ban kezdték) – évfolyamonként 2-2 tanulót, és természetesen felkészítő tanáraikat.
A verseny a szokásos módon zajlik majd: egy írásbeli fordulóból áll (pénteken délelőtt), és a legjobbak a szóbeli fordulóban (szombaton délelőtt) is megmérettetnek. A feladatok elsősorban a művek ismeretét kérik számon, de lesznek olyanok is, amelyek a kijelölt szakirodalomra vonatkoznak.
 

Versenykiírás

Igazgatóknak

Jelentkezési lap

 

Az Arany János Tehetséggondozó Program pályázati felhívása a 2019/20-as tanévre, a csatolandó dokumentumok

Várjuk a pályázatokat!

A pályázatokkal kapcsolatos kérdésekkel keressék az AJTP intézményi programfelelősét, Antal Andreát: 36/324-808, 112-es mellék vagy az iskolatitkárt: 36/324-808, 107-es mellék.

 

Pályázati felhívás

Melléklet 1

Melléklet 2

Melléklet 3

Melléklet 4

Melléklet 5

 

Osztályunk csodálatos 4 napot töltött el június 13-16-ig Pécsett, ahol immár 19. alkalommal rendezte meg a Leőwey Klára Gimnázium az AJTP Művészeti Fesztivált. A verseny előtt izgatottak voltunk, hiszen tudtuk, hogy 20 gimnázium előkészítő évfolyamos osztálya fogja majd több kategóriában megmérettetni magát egy vidám hangulatú, színvonalas verseny keretében.

Bővebben ...

„…egyetlen batyunk botunk fegyverünk az anyanyelv” (Kányádi Sándor)

Országos irodalmi verseny a Szilágyiban

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium- és Kollégium március 21-23. között immár 18. alkalommal rendezte meg az Arany János Tehetséggondozó Program országos irodalmi versenyét. A versenyen 14 gimnázium közel 80 diákja vett részt, Arany János és Kányádi Sándor műveinek elmélyült ismeretéről, szeretetéről adtak számot.
A megnyitó ünnepségen Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója és Veres Pál, a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium intézményvezetője és az Arany János Tehetséggondozó Program Szakmai Tanácsadó Testületének tagja köszöntötte a résztvevőket.
A verseny győztesei évfolyamonként: 11.évfolyam: Csuhaj Nikoletta Katalin (Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium), 10. évfolyam: Papp Veronika (Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium), 9. évfolyam: Venczel Luca (Miskolci Földes Ferenc Gimnázium), 9.AJTP (előkészítő évfolyam): Jescheta Ibolya (Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium).
 

Az eseményen készült fényképek a galériában tekinthetők meg.

Keresés a cikkekben

Akadálymentes változat

 

Határtalanul projekt

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Iskolai közösségi szolgálat

Hasznos linkek

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.