Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Gönczi Sándor
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek: Árvai Hilda,
Nagyné Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

Híreink RSS csatornán

2020. augusztus 25. 09.00 Pótvizsgák

2020. augusztus 25. 09.00 osztályozó vizsgák

2020. szeptember 01., 08.10 tanévnyitó ünnepség


Tankönyvosztás

elsősök , kollégisták részére  beköltözéskor (2020. augusztus 31.), a többiek első tanítási napon, (2020. szeptember 01).

 

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium  német nyelv-magyar nyelv és irodalom vagy bármely szakos középiskolai tanár munkakör betöltésére pályázatot hirdet.

 

A részletes kiírás itt olvasható

 

A pályázatok benyújtásának módja:

• Postai úton, a pályázatnak a Egri Tankerületi Központ címére történő megküldésével (3300 Eger, Ifjúság utca 2. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: TK/091/0075-299/2020 , valamint a munkakör megnevezését: német nyelv-magyar nyelv és irodalom vagy bármely szakos középiskolai tanár.

vagy

• Elektronikus úton Árvai Hilda részére a hilda kukac eszeg pont sulinet pont hu e-mail címen keresztül
vagy

• Személyesen: Árvai Hilda, Heves megye, 3300 Eger, Ifjúság utca 2.

 

A MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) oldalán megjelent az a kisfilm-sorozat, amely az AJTP elindulásának 20. évfordulója alkalmából készült. Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium - mint a program egyik alapító és mind a mai napig meghatározó - intézménye képviseletében Suha Tamás (2007-ben végzett AJTP-s diákunk) és Antal Andrea tanárnő, programkoordinátor fogalmazzák meg a program értékeit a film 2. részében.
A filmeket ide kattinva tekinthetik meg.

"Szép anyanyelvünk odaadó, lelkes és eredményes műveléséért, ápolásáért"
A GITT (Gál Ildikó Tanítványainak Társasága) kuratóriuma meghozta a döntést a 2019/2020-as tanévre kiírt pályázatáról.
A Szilágyi Erzsébet Gimnázium- és Kollégiumból Kesztyűs Viktória (12.e) és Körmendi Anna (11.a) pályázott. A kuratórium mindkét pályázatot nagyon színvonalasnak ítélte, melyek tükrözték a pályázók sok befektetett munkáját, törekvését, és a magyar nyelv ügye iránti őszinte elkötelezettségüket.

Bővebben ...

"Mindörökké magyar legyen..."

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium on-line megemlékezése 2020. június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

 

 

 

Bővebben ...

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN, június 4-én "Mindörökké magyar legyen..." címmel iskolai on-line műsorral emlékezünk a 100 éve aláírt trianoni békediktátumra.
A műsor megtekinthető lesz az iskola honlapján és hivatalos facebook oldalán. A megemlékezés előzetese az alábbi összeállítás, mely a Határtalanul pályázat keretében készült.

 

 

Bővebben ...

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. , mint támogató által meghirdetett 2019/20-as tanévben nyertes pályázatunkról szóló cikkek:

Bővebben ...

A Szilágyis Alapítvány ballagási jutalmában részesülnek:

A Szilágyis Alapítvány PLAKETT-jét nyerte el:
Kesztyűs Viktória 12.E Arany János Tehetséggondozó Program 5 éven keresztül kitűnő tanuló, emellett osztálytitkár volt. Angol nyelvből felsőfokú
nyelvvizsgával rendelkezik.
Számtalan versenyeredménnyel öregbítette a Szilágyi hírnevét. A Savaria történelemversenyen az országos 9. helyet szerezte meg. A Tatán megrendezett Arany János Irodalmi Versenyen döntős lett, bronz minősítést kapott. Az országos Aranytoll Helyesírási Verseny 2. helyezettje volt. A Tömörkény István Alkotói Pályázaton vers kategóriában bronz minősítést ért el. Az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati versenyen az előző és az idei tanévben is megyei első helyezett volt, az országos döntőben az Anyanyelvápolók Szövetségének díját, majd a verseny arany fokozatú díját nyerte el. Az Országos Arany János Irodalmi versenyen minden évben dobogós helyezést ért el. Az előző tanévben két tárgyból, történelemből és magyar nyelvtanból is bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2. fordulójába.
Kollégiumok közötti versenyek, versmondó versenyek állandó résztvevőjeként is méltó módon képviselte intézményünket. Lelkes szereplője, konferansziéja volt iskolai és városi megemlékezéseknek, ünnepségeknek.
Magatartásával, szorgalmával, elkötelezettségével példát mutatott a Szilágyi egész közösségének.

Bővebben ...

Kedves végzős Diákok! Kedves Szilágyisok! Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy bár a hagyományos ballagás a járványügyi korlátozások miatt az idén nem lehetséges, de 2020. április 30-án 11 órakor a ballagás tervezett időpontjában az iskola honlapján egy végzősöket búcsúztató ünnepi műsor lesz látható. Kérünk Benneteket, kérjük Önöket, hogy ebben az időpontban legyenek ott a Szilágyi honlapján, hogy még ha személyesen nem is, de ilyen módon együtt búcsúztathassuk el a végzőseinket.

Eger, 2020. április 29.

Tisztelettel:
Gönczi Sándor
igazgató

A ballagás felvétele megtekinthető ide kattintva, korábbi eseményeinkről készült felvételek pedig a Youtube csatornánkon.

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A járvány helyzetre való tekintettel ebben az évben lehetőség van arra, hogy 2020.04.30-ig e-mailben értesítsük ki Önöket a sikeres felvételről, illetve az elutasításról.

Kérjük, minden esetben igazolják vissza e-mailek megérkezését. Ha valakihez a határidőig mégsem érkezne meg a határozat a felvételről, illetve az elutasításról, kérjük jelezze az ertesites kukac eszeg pont sulinet pont hu címem.

Ezen a linken a felvételt nyert tanulók listája tekinthető meg.

Örülünk, hogy jövőre szilágyisként üdvözölhetünk Titeket!

Költészet napi karantén

Április 11-én, József Attila születésnapján a költészetet ünnepeljük.

Idén egészen más formában tudjuk ezt megtenni, mint a korábbi években, de idén is legalább annyira szívügyünknek tartjuk, mint a korábbi években. Talán még kicsit fontosabbnak is. Most videófelvételeket küldtek a szereplők, akik most otthon rögzített versekkel, dalokkal szórakoztatnak minket. Ezt osztjuk meg Önökkel, Veletek.

Bővebben ...

Keresés a cikkekben

Akadálymentes változat

 

Határtalanul projekt

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Iskolai közösségi szolgálat

Hasznos linkek

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.